فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری تجربی - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، پاییز 1394)

فصلنامه زیست شناسی جانوری تجربی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه علی پورفرد *، شهلا روزبهانی صفحات 1-6
    گیاه آویش کوهی T. kotschyanus BOISS. & Hohen در طب سنتی به عنوان ضد التهاب، ضداسپاسم و اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سمیت سلولی عصاره اتانولی برگ گیاه آویش کوهی بر روی رده سلولی A-549 بود.
    مواد و روش ها
    برگ گیاه آویش کوهی از استان لرستان شهرستان سلسله در بهار 1393جمع آوری شد برگ گیاه به مدت سه روز در دمای اتاق خشک شد و عصاره اتانولی از آن تهیه گردید. پس از تهیه عصاره اثر غلظت های (500، 200، 100، 50، 25) از عصاره برگ گیاه آویشن کوهی بر رده سلولی A-549 به مدت 72 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. اثر سمیت سلولی عصاره برگ گیاه آویشن کوهی بر ضد سلول های سرطانی A-549 توسط روش MTT ارزیابی شد. برای آنالیز از نرم افزار SPSS-18 استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که عصاره اتانولی برگ گیاه آویشن کوهی دارای اثرات سیتوتوکسیک بر رده سلولی A-549 می باشد. بحث: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عصاره اتانولی برگ گیاه آویشن کوهی به علت وجود ترکیبات فنولی اثرمهاری روی رده سلولی A-549 دارد.
    کلیدواژگان: آویشن کوهی، سرطان ریه، A، 549
  • محمد توشیح، فاطمه شهبازی*، مهسا قجرزاده، نیره واحدی مزدآبادی صفحات 7-15
    با تزریق سولپیراید (داروی آنتی سایکوز، آنتاگونیست اختصاصی گیرنده D2 دوپامینی) به داخل مغز میزان ترشح شیره معده و اسیدیته معده افزایش یافت. در مطالعه حاضر اثر داروی SCH23390 (آنتاگونیست اختصاصی گیرنده D1 دوپامین) روی میزان ترشح شیره معده و اسیدیته آن بررسی گردید. 70 سر موش صحرایی به 7 گروه تقسیم شدند: دو گروه کنترل a و b، دو گروه شم a و b که حلال دارویی را دریافت می کردند، یک گروه SCH23390 (آنتاگونیست گیرنده D1 دوپامینی) با دوز 5 /7 میکروگرم، یک گروه بروموکریپتین (آگونیست گیرنده های D1 و D2 دوپامینی) با دوز 25 میکروگرم و یک گروه مختلط که SCH23390 7/5 میکروگرم را همراه با بروموکریپتین 25 میکروگرم دریافت می کردند. حجم شیره معده با سرنگ 2 سی سی مورد یررسی قرار گرفت و با کمک نرم افزار آماری SPSS گروه ها با هم دیگر مقایسه شدند (تست Anova). یافته های مطالعه نشان داد که SCH23390 (7/5 میکروگرم) توانست به طور معنی دار حجم ترشح شیره معده را افزایش دهد و میزان اسیدیته معده را برحسب pH کاهش دهد. بروموکریپتین قادر نبود ترشح شیره معده و اسیدیته معده را به طور معنی دار تحت تاثیر قرار دهد اما همراه با SCH23390 به طور معنی داری توانست حجم ترشح شیره معده را افزایش و میزان اسیدیته معده را کاهش دهد. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهند که سیستم دوپامینی هسته VMN روی ترشح شیره معده و میزان pH آن تاثیر بسزایی دارد به طوری که آگونیست های دوپامین میزان آن را کاهش و آنتاگونیست های دوپامین میزان ترشح بزاق را افزایش می دهند.
    کلیدواژگان: sch23390، بروموکریپتین، هسته شکمی میانی هیپوتالاموس، گیرنده دوپامیترژیک، اسیدیته معده
  • الهه شجاعی حصاری، شاهرخ پاشایی راد صفحات 17-24
    خانواده سیرفیده با 6000 گونه شناسایی شده از 15 قبیله و 3 زیرخانواده به راسته دوبالان تعلق دارد. اعضای این خانواده به Flowerfly و Hoverfly معروف هستند. لارو اغلب آن ها شکارگر بوده و نقش مهمی در تعادل بیولوژیکی و کنترل طبیعی آفات ایفا می کنند. بالغین آن ها از شهد و گرده گل ها تغذیه می کنند و به همین خاطر جزء گرده افشان های مهم گیاهان محسوب می شوند. در بررسی فونستیک سیرفیده های شهرستان رشتخوار (واقع در استان خراسان رضوی) طی سال های 1390- 1389 تعداد 340 نمونه از این خانواده جمع آوری شد. نمونه برداری در چهار دوره، از دو ایستگاه مطالعاتی انجام شد. در مجموع از بین نمونه های جمع آوری شده، تعداد 26 گونه از 12 جنس، متعلق به دو زیر خانواده Syrphinae و Eristalinae مورد شناسایی قرار گرفت؛ که در این بین، لارو 18 گونه شکارگر، 5 گونه پوسیده خوار و 3 گونه گیاه خوار بودند. تمامی گونه ها برای نخستین بار از فون این شهرستان گزارش می شوند.
    کلیدواژگان: سیرفیده، syrphidae، مگس گل، رشتخئار، خراسان رضوی
  • بهروز حیدری*، سانا آورجه، حسن تقوی جلودار صفحات 25-35
    فاکتورهای زیست محیطی از جمله شوری و دما می توانند بر فیزیولوژی و کارایی رشد در ماهی ها موثر باشند، از این رو ممکن است بسیاری از اندام های داخلی آنها از جمله آبشش دامنه وسیعی از تغییرات مورفولوژی و عملکرد را نشان دهد. بدین منظور بچه ماهیان به مدت 21 روز در گروه های دمایی 20، 25 و 30 درجه سانتیگراد در سه سطح شوری صفر، 5 و 10 ppt نگهداری شدند و تغییرات بافتی آبشش آنها مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه برداری در روزهای 7 و 21 انجام شد، نمونه ها پس از بیومتری آبشش آنها جدا و در محلول بوئن به مدت 48-24 ساعت فیکس گردید. به منظور بررسی سلول های کلراید در بافت آبشش ماهی از رنگ آمیزی پاس– هماتوکسیلین (PAS) استفاده شد. نتایج نشان داد که تعداد و مساحت سلول های کلراید با بالا رفتن شوری و دما افزایش یافت و بیشترین تعداد و مساحت سلول های کلراید در دمای 30 درجه سانتی گراد و شوری ppt10 مشاهده شد. در مجموع می توان بیان کرد که تعداد و مساحت سلول های کلراید آبشش تحت تاثیر توام دو فاکتور محیطی شوری و دما قرار دارند.
    کلیدواژگان: شوری، دما، آبشش، کپور معمولی
  • مهسا کمالی، کاظم جوانمردی* صفحات 37-43
    گابا ناقل عصبی است که نقش اصلی را در فرآیند مهار پیام های درد مزمن به عهده دارد. هسته پارابراکیال در جنبه های شناختی و احساسی درد نقش مهمی دارد. بنابراین هدف از این مطالعه تاثیر مهاری بیکوکولین بر نورو نهای دوکی ناحیه پارابراکیال در موش های صحرایی نر در مدل درد تونیک بود. در این مطالعه تجربی از 35 موش نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 250 الی 300 گرم به 4 گروه کنترل، دوزهای 100، 50 و 200 نانوگرم/رت تقسیم شدند. بیکوکولین توسط سرنگ هامیلتون و لوله پلی اتیلن به ناحیه پارابراکیال به موش ها تزریق شد. در مطالعه حاضر از آزمون فرمالین استفاده گردید و سپس برای بررسی بافت شناسی سلول های دوکی از رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین استفاده شد. تعداد سلول های دوکی در هسته پارابراکیال در گروه کنترل و دوزهای 50 و100 نانوگرم/رت تغییر معناداری نداشت اما میزان این سلول ها در دوز 200 نانوگرم کاهش معناداری (05 /0p<) داشت. نتایج حاصل از مطالعه ما نشان داد تحریکات دردزا سبب تغییر تعداد نورون دوکی در هسته پارابراکیال که به عنوان یکی از مراکز سیستم تعدیل درد می باشد شده است که این تغییر در تعداد بیان کننده ارتباط بین عملکرد سلول ها در بالاترین دوز آنتاگونیست گیرنده در مقابل محرک درد زا است.
    کلیدواژگان: پارابراکیال، بیکوکولین، نورون دوکی، فرمالین، گابا
  • حمید درویش نیا صفحات 45-52
    دوزیستان به دلیل تغذیه از حشرات، در تعادل و کنترل زیستی آفات کشاورزی اکوسیستم های مختلف اهمیت بسزایی دارند. علیرغم اهمیت این گروه، سیستماتیک و تنوع زیستی آنها کمتر شناخته شده است. هدف از این تحقیق، که در سال 93 انجام گرفت، شناسایی دوزیستان شهرستان تالش، بررسی رژیم غذایی آنها و نقش این موجودات در کنترل زیستی آفات می باشد. بدین منظور 407 نمونه دوزیست از ایستگاه های مختلف با دست و یا با کمک تور جمع آوری گردید. اغلب نمونه ها پس از عکسبرداری، شناسایی و تخلیه محتویات معده (به روش Stomach flushing) رها شدند و تعداد معدودی از نمونه ها پس از بیهوش کردن، در فرمالین 10% تثبیت و در آزمایشگاه دانشگاه پیام نور مرکز تالش نگهداری گردیدند. در این تحقیق 5 گونه مربوط به 3 جنس از 3 خانواده دوزیستان شناسایی گردید. بررسی محتویات معده نمونه ها نشان داد که حشرات (با 15 راسته) و در بین آنها، راسته بال غشائیان (Hymenoptera) دارای بیشترین مشاهده در محتویات معده دوزیستان بود. نتایج نشان داد که شهرستان تالش به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و دارا بودن منابع آبی فراوان دارای تنوع بالای دوزیست بوده و با تشابه محتویات معده دوزیستان و آفات کشاورزی گزارش شده از مزارع، دوزیستان می توانند به عنوان ابزاری سودمند برای کنترل زیستی آفات کشاورزی و به عنوان جایگزین مناسب سموم شیمیایی باشند که اثرات منفی کمی بر اکوسیستم منطقه دارند.
    کلیدواژگان: دوزیست، آفات کشاورزی، stomach flushing، حشرات، کنترل زیستی
  • آزاده بجلی، امید طبیعی صفحات 53-61
    هدف از مطالعه حاضر بررسی سطح معلومات و تمایل مردم در ارتباط با شناخت و حمایت از گونه درخطر انقراض گور ایرانی (Equus hemionus onager) به منظور بهبود مدیریت و حفاظت از این گونه است. در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، تعداد 660 نفر از مردم استان فارس به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای شامل؛ مشخصات فردی، سوالات آگاهی و سوالات تمایل افراد بود که از طریق مصاحبه تکمیل شد. سپس با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های کای دو (X2)، آزمون تی و آزمون کروسکال والیس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21، تجزیه و تحلیل داده ها انجام پذیرفت. یافته های این پژوهش نشان داد که، 6 /63 درصد از افراد، از شناخت و آگاهی ضعیفی در مورد گور ایرانی برخوردار بوده و 5 /40 درصد افراد تمایلی به حمایت از این گونه ندارند. از سویی دیگر نتایج نشان داد که، بین جنسیت و آگاهی و همچنین گروه سنی و آگاهی، ارتباط معنی داری ازنظر آماری وجود دارد (05 /0P<). اگرچه بیشترین میزان آگاهی در سطح تحصیلات دانشگاهی بود؛ اما بین تمایل به حمایت و سطح تحصیلات، ارتباط معنی داری ازلحاظ آماری وجود نداشت (05 /0P<). درنتیجه، با توجه به اینکه اکثریت افراد مورد مطالعه از آگاهی ضعیفی برخوردار هستند، طراحی برنامه های منظم و سیستماتیک آموزشی و روش صحیح حفاظت، جهت افزایش آگاهی و عملکرد مردم در موردحمایت و حفاظت از کاهش جمعیت گور ایرانی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: معلومات، گور ایرانی، درخطر انقراض، حفاظت، استان فارس
  • کبری ایاسه*، رسول زمانی احمد محمودی، فاطمه شهبازی، حمید سودایی زاده صفحات 63-68
    مطالعات نشان داده است که پرندگان به سبب قرار داشتن در سطوح تغذیه ای بالا در اکوسیستم و همچنین حساسیت پذیری بالای آنها به مواد سمی، شاخص مفیدی برای بررسی آلودگی جیوه هستند. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی غلظت جیوه در نمونه پر دو گونه ی توکای سیاه و توکای باغی در جنگل های خانیکان به عنوان شاخصی از آلودگی جیوه می باشد. بدین منظور 37 نمونه متعلق به دو گونه مورد نظر از جنگل های خانیکان واقع در قسمت جنوبی شهر های نوشهر و چالوس جمع آوری شد. نمونه های پر در آزمایشگاه جدا سازی شدند. میزان جیوه توسط دستگاه Mercury Analyzer AMA 254 تعیین شد. تحلیل آماری به وسیله نرم افزار SPSS انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، غلظت جیوه در پرهای دوگونه ی توکای باغی (μg/g 98/0) و توکای سیاه (μg/g 94/0) بسیار پایین تر از حد استاندارد (μg/g 5) بود و همچنین از نظر غلظت جیوه تفاوتی بین دو گونه وجود نداشت. نتایج نشان دهنده ی آلودگی کم محیط زندگی پرندگان مورد مطالعه از نظر آلودگی به عنصر جیوه می باشد. با توجه به مسئله ی بزرگنمایی زیستی جیوه می توان نتیجه گرفت که به علت عادت تغذیه ای دانه خواری توکای سیاه و توکای باغی، مقادیر کمی از جیوه در پر این پرندگان تجمع یافته است.
    کلیدواژگان: جیوه، فلزات سنگین، توکای باغی، توکای سیاه، جنگل خانیکان
  • مسعود یوسفی، مجتبی شکرانه صفحات 69-78
    شهرستان بوانات با وسعت 2/4992 هکتار در منتی الیه شمال شرق استان فارس و به صورت هم مرز با استان یزد قرار دارد. این شهرستان به دلیل دارا بودن تنوع بالای از بوم سازگانها از غنای بالای از پرندگان برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف شناسایی فون پرندگان شهرستان بوانات و تهیه فهرست کاملی از پرندگان شهرستان طی سال های 1386 تا 1393 انجام گرفت. پرندگان مشاهده شده در هر زیستگاه به طور جداگانه ثبت شدند. نتایج حاصل نشان داد تعداد 85 گونه پرنده از 12 راسته و 32 خانواده پرندگان ایران در شهرستان بوانات زیست می نماید. از این میان راسته گشنجک سانان با 61 گونه 93% از پرندگان شناسایی شده را در بر گرفته است. همچنین خانواده های توکاها، سهره ها و کلاغ ها هر کدام به ترتیب با 18، 6 و 6 گونه دارای بیشترین غنای گونه ای در سطح شهرستان بودند. در میان فصول مختلف سال نیز فصل بهار و تابستان هر کدام به ترتیب با 65 و 37 گونه دارای بیشترین غنای گونه ای بودند. به دلیل نبود پیکره های آبی طبیعی و انسان ساخت قابل توجه در شهرستان گونه های اندکی از پرندگان آبزی و کنار آبزی در آن زیست می نماید، و به همین دلیل تعداد گونه های مشاهده شده در فصل پاییز و زمستان نسبت به سایر فصول پایین تر استدرحالی است که این شهرستان دارای زیستگاه های مناسبی برای حضور پرندگان خشکی زی به خصوص در فصل بهار و تابستان می باشد.
    کلیدواژگان: تاریخ طبیعی، زیستگاه، فون پرنده، یوانات
|
  • Fatemeh Alipourfard*, Shahla Roozbahani Pages 1-6
    Cytotoxic effect of extract leaves of T. kotschyanus Boiss. & Hohen on Human Lang Cell. T. kotschyanus BOISS. & Hohen was used in traditional medicine such as anti-inflammation, antispasmodic and gastrointestinal aim of this study was to survey the cytotoxic effects the of ethanol of leave of thymus kotschyanus on A-549 cell line. T. kotschyanus was collected on spring 2014 from Selseleh regions of Lorestan province leaves plant for 3 days at room temperature. Dried herd powder was and extract ethanol. After preparing extract 25, 50, 100, 20, 500 μg/ml concentration for extract leveas T. kotschyanus on the cells were evaluated for 7 2 hours. Cytotoxic effects of T. kotschyanus extract leveas T. kotschyanus against cancer cell was measured by using SPSS. Results shows that, the extracts leaves ethanol T. kotschyanus has cytotoxic effects on A-549 cell lien. The finding suggest that extracts ethanol leaves T. kotschyanus to existence phenolic compounds, especially flavonoids has an inhibitory effect on the A549 cell line.
    Keywords: T. kotschyanus, Lung cancer, A, 549, cytotoxic.
  • Mohammad Toushih, Fatemeh Shahbazi*, Mahsa Ghajarzadeh, Nayerehe Vahedi Mazdabadi Pages 7-15
    Injection of sulpiride (D2 receptor antagonist, antipsychotic drug) into VMN hypothalamus, increased gastric volume secretion and decreased gastric pH. The present study the effect of SCH23390 (D1 dopamine receptor antagonist) on the gastric acid secretion and its acidity were studied. 70 rats were divided into 7 groups: two control groups, two sham groups given medicine solvents, a SCH23390 group (7.5µg), and bromocriptine group (25µg) and a mixed group: SCH23390 7.5µg along with bromocriptine 25µg. Gastric secretion volume was taken by syringe 2CC and by using SPSS program the groups were compared (Test Anova). Results showed that SCH23390 group (7.5µg) could increase volume of gastric secretion and decrease gastric acidity, while Bromocriptine (25µg) could not affect gastric volume secretion and its acidity. However, bromocriptine (25µg) along with SCH23390 7.5µg significantly increased gastric volume secretion and its acidity. So the dopaminergic system of the VMN has a considerable effect on the secretion of the exocrine glands in the digestive system.
    Keywords: SCH23390, bromocriptine, ventromedial hypothalamus, gastric acidity, dopaminergic receptor
  • Elahe Shojaei Hesari*, Shahrokh Pashaei Rad Pages 17-24
    The Syrphidae family with almost 6000 described species, 15 Tribes and 3 subfamilies is one of the largest families of Diptera. They known as hoverflies or flowerflies. The larvae of subfamily Syrphinae are considered the specialized aphidophagous predators play an important role in the reduction of aphid populations in agroecosystems. Almost all the adult syrphids feed on pollen or nectar and they are crucial agent inpollinating process. A survey was conducted to identify the hoverflies in Roshtkhar city (Razavi Khorasan Province) during 2010-2011 led to collected 340 specimens. Sampeling was done in 4 period from 2 station. Among of all specimens, 26 species belonging to 12 genera and 2 subfamilies (Syrphinae and Eristalinae) were verified. Their larvaes feeds contain: 18 predatory species, 5 saprophages species and 3 phytophagus species were identified. That all of them were newly recorded for the Roshtkhar region. That all of them were newly recorded for the Roshtkhar region.
    Keywords: Syrphidae, Flowerfly, Roshtkhar, Razavi Khorasan Province
  • Behrooz Heidari*, Sanaz Avarjeh, Hasan Taghavi Jelodar Pages 25-35
    Environmental factors including salinity and temperature can affect the physiology and performance of the growth of fish, so many of internal organs such as gill may be showed wide range of morphological and functional changes. Fingerling common carp were exposed for 21 days in groups at 20, 25 and 30°C and three salinity levels 0, 5 and 10ppt. Histological changes of gills tissue of common carp with average weight and length 38.28 ± 0.58 g and 14.04 ± 0.10 cm respectively is studied. After biometry, sampling was performed on 7 and 21 and transferred to the laboratory. The gill arc was fixed in Bouin's solution for 24-48 hours. To evaluate the chloride cells in the gill tissue of the fish, PAS-hematoxylin were used. The results showed that the size and number of chloride cells increased by increasing the temperature and salinity. The maximum number and size of chloride cells was observed at treatment with temperature 30 °C and salinity 10ppt. In conclusion, it could be stated that the number and size of chloride cells in the gill were affected by combined environmental factors, salinity and temperature.
    Keywords: Salinity, Temperature, Gill, Cyprinus carpio
  • Mahsa Kamali, Kazem Javanmardi* Pages 37-43
    GABA is a neurotransmitter that is an essential role in the inhibition of pain and GABA signals responsible for chronic pain. Parabrachial nucleus is involved in cognitive and emotional aspects of pain. The purpose of this study is to evaluate the inhibitory effect of bicuculline on the fusiform neurons of the parabrachial nucleus on tonic pain model in rats. In this study, 35 male Wistar rats weighting approximately 250-300g were divided into four groups: Control, 50, 100 and 200 ng/rat. Bicycling was injected through the cannula in Parabrachial area using a Hamilton syringe and polyethylene tubing. Formalin tests were used in this study and then fusiform cells were counted using hematoxylin and eosin staining. The fusiform cells in Control and the doses of 50 and 100 ng/rat groups did not change significantly, but in the dose of 200ng group, the cells in parabrachial nucleus were significantly reduced (p<0.05). The results of our study indicated that nociceptive stimulation causes changes in the number of fusiform neurons in parabrachial nucleus and it expresses the relationship between function and the number of cells at the highest dose of the antagonist of GABA cells in chronic pain.
    Keywords: parabrachial, bicuculline, fusiform neurons, formalin, GABA
  • Hamid Darvishnia* Pages 45-52
    Since amphibians feeds on insects, they have crucial role in controlling the population of pests in various ecosystems. Although their importance is clear, but systematics and biodiversity of them has been poorly studied. The aim of this research, conducted in 2014, is to identify amphibians of Talesh Township and their biological roles in pest control. Sampling procedure has been done by hand and hand net and 407 specimens have been collected. Specimens were released after the photography, identification and stomach flushing, and afew specimens fixed in 10% formalin after using anesthesia and stored in Talesh PNU laboratory. In this study, 5 species from 3 genera and 3 families were identified. The examination of amphibian stomach contents showed that the insects (with 15 order) are the most frequent and among various insects, Hymenoptera has the largest frequency. Comparing these results with those of other studies showed that this region has a variety of amphibians. Similarity between amphibian stomach contents and reported agricultural pests, showed that amphibians could be a useful biological controlling tool and an appropriate substitution for chemical toxicants as they have minimal negative effects on ecosystems.
    Keywords: Amphibian, pests, stomach flushing, insects, biological control
  • Bejeli, Azadeh, Tabiee, Omid* Pages 53-61
    The aim of this study is to determine the level of people’s awareness and willingness towards the protection of Persian wild ass (Equus hemionus onager), to recommend solutions that can improve management and conservation of this species. In this descriptive-analytical study, 660 people from Fars province were chosen via the clustered method. A questionnaire comprising items about the people’s demographics as well as their knowledge and cooperation regarding to protection of Persian wild ass was completed for all the study population through interviews. Subsequently, descriptive statistics, x2, ttest and Kruskal-wallis test were employed for analysis using SPSS Software (version 21). Result showed that, 63.6 percent of the cases had poor knowledge and 40.5% had no desire to support of this species. On the other hand, there were a significant correlation between knowledge and sex and awareness and age (P < 0.05). The highest level of knowledge was found among those with university levels of education. There was not a significant correlation between willingness to supports of Persian wild ass and educational levels (P < 0.05). Consequently, given that the majority of the people’s under study had poor knowledge and function about Persian wild ass protection and conservation, it seems advisable that regular and systematic training programs be devised in relation to population decrease prevention strategies such as practical classes on protection of Persian wild ass.
    Keywords: Knowledge, Persian wild ass, Critical Endangered, Conservation, Fars province
  • Kobra Ayase*, Rasool Zamani, Ahmadmahmoodi, Fatemeh Shabazi, Hamid Soudaeizadeh Pages 63-68
    Studies have shown that birds due to being in the high trophic levels on the ecosystems, and also high sensitivity to toxic substances are a useful indicator for the evaluation of mercury pollution. The objective of the present study was to evaluate mercury level in the feathers of Turdus philomelos and Turdus merula in khanikan forests as an indicator of mercury contamination. To attain this aim, 37 samples belonging to two species were collected from khanikan forests, located in southern part of Noushahr and Chalous cities. Feather samples were removed in the lab. Level of mercury was determined by Mercury Analyzer AMA 254. Statistical analyses were performed using SPSS software. According to the results of this study, mercury levels in feathers of Turdus philomelos (0.98 µg/g) and Turdus merula (0.94 µg/g) was too lower than standard limit (5 µg/g), and also there was no significant difference between two species in terms of mercury level. These results showed that habitat of these species were not heavily polluted by mercury. According to biomagnification of mercury in trophic levels, can be concluded that because of seed eating habits of Turdus philomelos and Turdus merula, low levels of mercury accumulated in feathers of these species
    Keywords: Mercury, Turdus philomelos, Turdus merula, Khanikan Forest
  • Masoud Yousefi*, Sayyad Sheykhi Ilanloo, Mojtaba Shokrane Pages 69-78
    Bavanat County, with an area of 4992 km², is located in north east of Fars province. During a long-term avifauna survey in the area which lasted 8 years (2007 2014), 85 bird species belonging to 12 orders and 32 families, identified and reported. The order Passeriformes with 61 species was the most diverse order in the study area. The most diverse families were Turdidae, Fringillidae and Corvidae with 18, 6 and 6 species respectively. Due to lack of natural and human made waterbodies in the study area, only one water bird species was recorded in Bavanat County. The County has a suitable habitats for the presence of terrestrial birds, especially in the spring and summer seasons.
    Keywords: Natural history, Avifauna, Habitat, Bavanat